De Wolden Summer Sale: kweekvijver voor internationaal talent

In 2007 organiseerden Jan Broek, VDL Stud en HBC Stal de eerste editie van De Wolden Summer Sale; een veiling met streng geselecteerde springpaarden en beloftevolle veulens. Door de jaren heen is De Wolden Summer Sale tot een begrip uitgegroeid en jaarlijks vormt de veiling een vast onderdeel van het internationale Concours Hippique De Wolden. En niet zonder succes: bijna 60 procent van alle verkochte veulens en sportpaarden zijn op internationaal niveau geklasseerd en meer dan 60 paarden springen reeds op 1.40m-niveau of hoger.
 
Meer en meer voormalige veilingpaarden en/of –veulens van De Wolden Summer Sale breken door op het hoogste niveau. Zo maakte Etos HBC (Cantos x Kroongraaf) dit jaar zijn opwachting op meerdere Global Champions Tour-wedstrijden onder zowel Ibrahim Bisharat als Abdel Saïd. Ook zette Colarde E (Chacco Blue x Voltaire) zich dit jaar onder Tom Sanders nog eens extra op de kaart door te debuteren op 1.60m-niveau in Nörten-Hardenberg. Daarnaast zorgde Cicomein VDL (Chacco Blue x Jus de Pomme) onder Jonas Vervoort voor mooie resultaten op Spruce Meadows, Calgary.
Andere oude bekenden van De Wolden Summer Sale zijn bijvoorbeeld Zilversprings (Elizabeth Gingras CAN), Estoril de Vardag (Ahmed Mansour JOR), Cavarola (Christopher Surbey CAN & Ben Asselin CAN), Adamo (1.60m, Chloe Reid USA & Molly Ashe Cawley USA), Eleganto (Robbert Ehrens NED & Sophia Siegel USA), Biallon (Tina Yates USA), Bling Bling (Eion McMahon IRL & Abdullah Al Sharbatly KSA), Valdato G (Julia Kayser AUT & Cara Raether USA), Benibantos (Alireza Bakhtiari IRI) en Another Pleasure (Robert Vos NED & Peter Geerink NED).
 
Comeback van Tatjana

Eén van de succesvolste springpaarden uit de eerste editie in 2007 is zonder twijfel Tatjana (Niagara x Damiro). Tatjana kwam onder het zadel van de Libanese springruiter Emile Karim Fares en boekte vele successen op Grand Prix-niveau. Zo kwamen zij in actie op Spruce Meadows, Calgary, eindigde ze als vijfde in de Grote Prijs van Zuidwolde in 2012 en name zij deel aan de Grote Prijzen van Eindhoven, Moorsele, De Steeg, Roosendaal, et cetera.
Dit jaar zal Tatjana terugkeren op De Wolden Summer Sale; uiteraard niet als veilingpaard, maar als moeder van één van de veilingveulens. Het hengstveulen Oranje Royale is een zoon van de uiterst succesvolle Tatjana en daarmee is de cirkel rond voor De Wolden Summer Sale. Oranje Royale werd gefokt door springruiter Karim Fares zelf, die zijn eigen stal runt in Veeningen. Oranje Royale is een zoon van de Grand Prix-springhengst Urano de Cartigny, die succesvol is met de Franse amazone Felicie Bertrand.
 
Woensdag presentatie, zaterdag veiling

Vijftien hoogst interessant gefokte springveulens en tien uiterst getalenteerde springpaarden worden op zaterdag 13 juli vanaf circa 19.00 uur geveild op alweer de dertiende editie van De Wolden Summer Sale. Op woensdag 10 juli vond de presentatie van de sportpaarden plaats om 17.00 uur.  Deze presentatie van de springpaarden was te volgen via Clip My Horse: https://www.clipmyhorse.tv/nl_NL/ondemand/event/3161/competition/51039/european-jumping-championships-for-ch-jr-yr/presentation-show-jumpers-for-the-auction.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@dewoldensummersale.nl of door te bellen naar Jan Broek (+316 53418452) of Janko van de Lageweg (+316 51815225).
 

Oranje Royale

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten