Cas (v. Indoctro) 4 in GP Valkenswaard en Dakar-zoon Jetski wint finale 5-jarigen

Cas, de succesvolle afstammeling van Indoctro onder ruiter Harrie Smolders, heeft zich als vierde geplaatst in de Grote Prijs van Valkenswaard over 1,45m. Harrie Smolders was daarmee de beste Nederlandse deelnemer.
Van de zestig deelnemers bleven er twintig foutloos in de eerste ronde. De barrage leverde twaalf foutloze parcoursen op in de Tops International Arena in Valkenswaard.  Cas legde de barrage af in 37.11 seconden,

's Maandags eindigde Cas ook al als vierde het klassement, met 0 springfouten en een snelle tijd van 35.84, slechts een fractie langzamer dan de nummers 1,2 en 3.

De finale van de 5-jarige springpaarden werd gewonnen door Dakar-zonn Jetski E.B., gereden door Sander Geerink. Op een 2e plaats eindigde de Cardento-zoon Jesther, gereden door Bas Moerings.