Topresultaten voor VDL-nazaten op stamboekkeuring in IJsselmuiden

IJsselmuiden – Grand Slam VDL-dochter Lysandroretto van fokker Piet Dolfsma uit Kampen ontving een uitstekende 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen, op de laatste stamboekkeuring van Overijssel in IJsselmuiden.

Aansprekende merrie met veel techniek

Inspecteur Henk Dirksen was erg te spreken over Lysandroretto. Hij lichtte zijn oordeel toe: “De Grand Slam VDL is een hele aansprekende merrie met goede voorhand, veel uitstraling en ze staat voldoende in het rechthoeksmodel. Ze heeft drie goede basisgangen met daarin veel souplesse en lichtvoetigheid. Bij het springen laat ze zien een echte atleet te zijn, en toont ze hele goede reflexen, techniek en atletisch vermogen.”

Met 70/80 werd Le Barrage (eveneens van Grand Slam VDL, gefokt door Henry Lorist uit IJsselmuiden) van J.A. Meuleman uit IJsselmuiden ster. Ook Le Barrage toonde hele snelle reflexen. “Daarbij is ze voldoende ontwikkeld, heel aansprekend en toont ze zich heel atletisch bij het springen. Ze springt goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter goed af," aldus Dirksen.

Carrera VDL en Arezzo VDL – dochters tonen vermogen

Carrera VDL-dochter Legendary Patty K (uit Walzing Patty ster van Radisson) van fokker P. Kamphof uit Mastenbroek scoorde 75/80. “Een heel aansprekende merrie met mooie voorhand, die extreem goed naar boven springt en zeer snelle reflexen toonde,” aldus inspecteur Dirksen.
De vierjarige Katowice Dakota (Arezzo VDL uit Dakota elite EPTM-spr PROK van Indoctro, fokker Anrike Trip-van IJzeren) van Petra Strikwerda en Auke de Jong behaalde een mooie score van 75/80. Ook over dit paard was de inspecteur lovend: “Deze merrie was al in het stamboek opgenomen en liet nu goede afdruk, snelle reflexen, goede sprongafloop en ruim voldoende vermogen zien.”
 

 

Gekoppelde paarden

Grand Slam VDL

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten