Veulenkeuring Zweeloo: finale vol VDL-veulens, O-Waleska kampioen

Zweeloo - de op 12 juli gehouden veulenkeuring voor springveulens was een unaniem succes voor de aangeboden veulens van de VDL-hengsten. Bart Henstra, die de veulens beoordeelde, kwam tot de volgende conclusie: “De kwaliteit was buitengewoon goed.”
 
O-Waleska kampioen
Carrera VDL-dochter O-Waleska van J.A.F. Mittendorff uit Coevorden werd kampioen bij de springveulens.
Bart Henstra kwam tot de volgende beoordeling: “Dit is een atletisch gebouwd veulen dat goed ontwikkeld is en veel bloed vertoont. Ze is langgelijnd en viel op met haar galoppade, die een goede ruimte had en veel lichaamsgebruik. Daarin kon ze goed schakelen.”
 
Prachtige springveulens
Merrieveulen O’Rike (Arezzo VDL uit Alrike keur van Cantos) van Joh.H. Lufting uit Dalen werd als 3e geplaatst in de kampioenskeuring.
“Dit is een goed ontwikkeld, sterk bespierd veulen met goede verhoudingen. Ze had veel afdruk in de galoppade en daarin voldoende ruimte,” aldus Henstra.
 
Merrieveulen Odessa (Johnnie Walker) van G.J. Bosch uit Dalen werd vijfde.
Over Odessa kon Henstra het volgende kwijt: “Ze is geboren op 1 juni en daarmee nog een jong veulen. Wel is ze heel correct gebouwd en voldoende bespierd. Ze viel op door haar galop die lichtvoetig is en veel balans heeft.”
 
Odelien DN (v. Dallas VDL x Baltic VDL) van D. Noordhuis uit Wijster kwam als zesde uit de bus. Inspecteur Bart Henstra trok over dit merrieveulen de volgende conclusie:
“Dit veulen staat heel goed in het type en heeft goede verhoudingen. Daarbij heeft ze een goede schouftschouderpartij en sterke verbindingen in de bovenlijn. Ze galoppeerde met veel afdruk, maar kon vandaag iets meer lichaamsgebruik laten zien.”  
 

Gekoppelde paarden

Carrera VDL

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten