Zenato VDL en VDL Brantzau goedgekeurd voor Hannoveraner Verband

Vandaag werden op de nakeuring in Verden onze jonge hengsten Zenato VDL (Zirocco Blue x Acolord) en Brantzau (Baloubet du Rouet x Carthago) goedgekeurd voor het Hannoveraner Verband.

Zenato VDL is een 3 jarige zoon van Zirocco Blue, gefokt door Dr. Hartwig Schmidt uit Borsfleth. Zijn moeder Zerlina (v. Acolord) is een zus van het bekende springpaard Corradina, zij was met Carsten Otto Nagel succesvol op het allerhoogste niveau en won o.a. Teamgoud op het WK in Kentucky en op het EK in Madrid. Zij was jarenlang een vaste waarde voor het Duitse Springteam.
Zenato slaagde dit najaar met hoge punten voor zijn verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf. Zenato deed een 50-daagse test en kreeg een gemiddeld cijfer van 8,49. Hij kreeg hierbij o.a. een 9,5 voor zijn vermogen.

Brantzau is een 5-jarige hengst afstammend van Baloubet du Rouet en is op jonge leeftijd al goedgekeurd bij meerdere stamboeken (Holst, OS, SF, WSI, Hannoveraner Verband).
Brantzau slaagde met mooie punten voor zijn verrichtingsonderzoek in Schlieckau. Brantzau kreeg een gemiddeld eindcijfer van 8,30 voor het springen waarbij hij o.a. een 9 kreeg voor het vrijspringen.
Afgelopen jaar maakte hij veel indruk tijdens zijn eerste concoursen en kreeg hoge scores. Brantzau won de kwalificatiewedstrijd voor het Bundeschampionat in Tasdorf met een 8,5 voor het springen. Daarnaast was hij nog vijf maal winnaar in Duitsland waarbij hij elke wedstrijd hoge scores kreeg voor het springen, variërend tussen de 8,4 en de 9,3.

Brantzau en Zenato VDL staan beide ter dekking bij hengstenhouderij Völz in Duitsland. De familie Völz kregen vandaag ook een zoon van Inshallah de Muze goedgekeurd bij het Hannoveraner verband: Italo.

Gekoppelde paarden

Brantzau

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten